8 Ağustos 2012 Çarşamba

Moskova (Rusya) Kentsel Projeler - Moscow City, Zaryadye ve Manezhka

Rapor İçeriği
1. BÖLÜM-GENEL ÇERÇEVE
1.1. Rusya (Yönetim ve Politika, Federatif Özerk ve İdari Bölgeler, Coğrafya ve İklim, Ekonomi, Demografi, Doğal Kaynaklar ve Çevre)
1.2. Moskova (Yönetim ve Politika, Ekonomi, İdari Yapılanma, Moskova’nın Kentsel Gelişimi)
2. BÖLÜM-MOSKOVA PLANLAMA YAPISI
3. BÖLÜM-MOSKOVA MEKÂNSAL GELİŞME STRATEJİLERİ ve KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ
3.1. Moskova Uluslar arası İş Merkezi (Moscow City-MIBC)
3.2. Zaryadye Tarihi Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi
3.3. Manezhka Meydanı Kentsel Yenileme Projesi
Moskova Uluslararası İş Merkezi (Moscow City-MIBC)
Moskova Uluslararası İş Merkezi Projesi, Doğu Moskova’nın hızla gelişim gösteren bölgesi Presnya’da yer alan iş merkezi, yaşam ve eğlence alanlarının bir arada bulunduğu, “kent içinde kent” sloganı ile başlayan olacak projeyle Rusya ve Avrupa’daki en büyük yatırım ve inşaat projesini oluşturmaktadır.
Moskova Uluslararası İş Merkezi “Moscow City”(MIBC) gerçekleştirilmesiyle, Moskova’nın iş etkinliklerinin merkezi haline dönüşmesi beklenirken, kentin bütün bölgelerinin daha verimli olarak kullanımı, arazilerin pazar değerinin artması ve kentin sahip olduğu kaynaklardan elde edilen vergi gelirinde de artış sağlanması hedeflenmektedir.
Projenin gerçekleştirilmesi amacı ile doğrudan proje ile olarak Kent Meclisi tarafından ilgili bir kanun çıkarılmıştır. (Ek 1)
Yaklaşık 1.800.000 m²’lik inşaat alanına sahip proje 1992 yılında başlamış,1998 yılında ekonomik kriz nedeniyle bir süre ara verdikten sonra 2020 yılına doğru bitirilecektir.
Zaryadye Tarihi Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi
Zaryadye tarihi bölgesi Moskova’nın merkezinde yer alan 12-13.yüzyıllarda kurulmaya başlamış olan tarihi bir merkezdir. Bölge Varvarka Caddesi ve Moskva Nehirleri arasında bulunmaktadır. Kelime anlamı“sıralar arasındaki alan” ’dır. Örnek olarak bu sıralara örnek olarak Pazar alanı ve Kızıl Meydan’a olan komşuluğudur.
Manezhka Meydanı Kentsel Yenileme Projesi
Dünya’nın belki de en ünlü meydanlarının başında yer alan Kızıl Meydan’a ve Kremlin Sarayı’nın duvarlarına bitişik bir bölgede, Moskova’nın kalbinde konumlanmışolan Manezhka Meydanı, Moskova’yıziyarete eden milyonlarca ziyaretçinin fotoğraf çekindiği, hatıra hediyelik eşyalar satın aldığı veya yer altıpazarından perakende alışverişi yaptığı bir bölgedir.
Raporun ayrıntıları için ordanburdanhertelden@gmail.com mail atınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder