2 Aralık 2012 Pazar

Barselona (İspanya) Kentsel Projeler - 22@ ve Ciutat Vella

Rapor İçeriği
1. BÖLÜM-GENEL ÇERÇEVE

1.1. İspanya ( Politika, Yönetim Birimleri, Ekonomi, Nüfus )

1.2. Barselona (İdari Birimler, Ekonomi, Nüfus, Kentsel Gelişimi, Yenileşme Modeli)
2. BÖLÜM-BARSELONA PLANLAMA YAPISI

3. BÖLÜM-BARSELONA MEKÂNSAL GELİŞME STRATEJİLERİ ve KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

3.1. 22@Eski Sanayi Bölgesi Dönüşüm Projesi
3.2. Ciutat Vella Yenileme Projesi – El Raval Dönüşüm Alanı
22@Eski Sanayi Bölgesi Dönüşüm Projesi
22@ Barselona olarak adlandırılan eski sanayi bölgesi dönüşüm projesi, Barselona’nın bilgi ekonomisine geçişini sağlamak amacı ile başlatılmıştır. Bunun yanı sıra, proje Poblenou Bölgesi’nin endüstriyel arazi kullanımının farklı amaçlı planlama yöntemleri kullanılarak bölgeyi Medya, ITC, Medikal Teknoloji ve Enerji sektöründe söz sahibi şirketlerin de yer aldığı kümeleme (cluster) çalışmaları gerçekleştirilmiştir.
Proje alanı büyüklüğü yaklaşık olarak 200 Hektarı bulmaktadır. Bu alan toplamda 115 adet kadastral adayıkapsamaktadır. Projenin plan onay tarihi 2000 yılında Barselona Belediye Meclisi tarafından gerçekleştirilmiştir
 
Ciutat Vella Yenileme Projesi – El Raval Dönüşüm Alanı
Ciutat Vella projesinde en çok müdahale bölge El Raval alanıdır. Ciutat Vella kapsamında bölgede yapılan müdahaleler anlatılmıştır.
Arapçada banliyö anlamına gelen, Rabadan kelimesinden türeyen Raval, dörtgen adalardan oluşan ızgara sistemin birbirleri arasında açık alanlar yarattığı, ortaçağ dokusu Ciutat de Vella’nın bir parçasıdır. Ortaçağda, Barselona’nın banliyösü sayılan El Raval, bahçelerle, dini ve sağlık yapılarından ve kenti besleyen pazarlardan oluşurken, henüz yapılaşmamış bir kent parçasıydı.
 
Raporun ayrıntıları için ordanburdanhertelden@gmail.com mail atınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder